Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Újabb lőtt sérülés

2012. március 31. - Madárkórház

Korábban adtunk hírt egy fejbelőtt nyári lúdról. Ma délelőtt ismét hasonló esethez riasztottak minket. Balmazújvároson egy kertbe esett ez a csóka. Megtalálója szerint megfoghatta valami, de mikor vizsgálatra került sor, megállapíthattuk, hogy lőtt sérülésről van szó. Feltehetőleg légpuskával lőtték fejbe. A golyó áthatolt a koponyán, tisztán kivehető a ki és bemeneti nyílás is.A madár él, életfunkciói működnek. Szédeleg, és mozgáskoordinációs zavarai vannak. Hogy az agyi károsodás mekkora és mekkora esély van a gyógyulásra, az idő kérdése még. Egyenlőre B vitaminos kezelésben részesül.

Ezúton felhívjuk mindenki figyelmét, hogy belterületen senki nem használhatja fegyverét, légpuskáját sem. Továbbá a csóka is védett Magyarországon, eszmei értéke 10.000 Ft. Aki ezt tette, többszörös bűncselekményt követett el. Tavaly hasonló esetünk volt Tiszefüredről, ott egy karvalyt lőttek le.

Kérjük, aki tudomást szerez hasonló tevékenységről, vagy esetről, jelezze felénk a pusztadoktor@t-online.hu-emailcímen, vagy elérhetőségeink bármelyikén, hogy közreműködhessünk a esetleges feljelentés esetén.

A következő képek megrázóak lehetnek, de el kell gondolkodjunk egy "délutáni szórakozás" következményein!

20120331398.jpg

20120331397.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr494351902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása