Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Kutyák támadtak a vadkacsára

2009. november 30. - Madárkórház

 

A vizsgálatot követően sínbe tették a törött lábat, sebeit lekezelték, a műtétre a későbbiekben került sor.

A minap egy törött lábú vadkacsát hoztak be állatotthonunkba.

A megtaláló szerint egy kocsi elütötte, ennek következtében eltört a lába. Dr. Déri János, ahortobágyi madárkórház állatorvosa felajánlotta segítségét a tőkés réce műtétjéhez, így ellátogattunk hozzájuk.

A tőkésréce Magyarországon nem védett állat. Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában is elterjedt. A tojó színe barna, igazi rejtőszínezet, ami azt a cél szolgálja, hogy a fészkén ülő madarat elrejtse az ellenségei szeme elől. A gácsér szeptembertől májusig színes tollat hord, ez az úgynevezett násztollazata. Nyár elején díszes tollazatát leveti, és a tojóéhoz hasonló szerény ruhát ölt.


A vadkacsa vizsgálata során kiderült, hogy valószínűleg kutya okozta a sérüléseit. Nemcsak a lába tört el, a kloakája is megsérült. A vizsgálatot követően sínbe tették a törött lábat, sebeit lekezelték, a műtétre a későbbiekben került sor.

 

Ha már itt jártunk, természetesen megcsodáltuk a Madárkórházat és védenceiket.

Védett madarak állatorvosi gyógykezelése, állatkórházi ellátása történik itt, gyógyulásuk után pedig visszahelyezik őket a szabad természetbe.
A maradandó károsodást szenvedett, a természetbe való visszahelyezésre alkalmatlan egyedek tenyésztése, zárt téri szaporítása, tartása is a telepen történik.

A madárkórház munkájáról a www.madarkorhaz.hu honlapon bővebben tájékozódhatnak.
A látogatás során készített összes kép ITT tekinthető meg! 
Köszönjük még egyszer Dr. Déri Jánosnak és csapatának a vadkacsa gyógyításához nyújtott azonnali segítséget.

 

Forrás: Noé Állatotthon

 

 

 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr242835045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása