Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Megmentették a fokozottan védett madarat - 2016.04.04

2016. április 08. - Madárkórház

Egy bölömbika nekirepült egy, a 42-es számú főúton közlekedő kisbusznak. A berettyóújfalui rendőrök segítettek a madáron.

A rendőrök 2016. április 3-án 8 óra 25 perckor a 42-es számú főúton Berettyóújfalu és Földes között ellenőrizték az ott közlekedő gépkocsikat, amikor tőlük körülbelül 80 méterre a főúton egy madarat vettek észre. Amikor a madár fel akart szállni, nekirepült egy, a főúton Földes irányába közlekedő kisbusz hátsó részének, amelynek következtében a madár eszméletlenül visszaesett a főútra. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály járőrei a fél útpályát lezárták és odasiettek a megsérült állathoz azért, nehogy elüsse egy másik jármű. A madár eközben az út melletti árokba vonszolta magát, ahol a rendőrök megfogták és betették a szolgálati gépkocsiba, majd elvitték a Berettyóújfalui Rendőrkapitányságra. Az egyenruhások út közben értesítették a Hortobágyi Madárkórház munkatársait, akik Berettyóújfaluba mentek és állatorvosi ellátása érdekében a fokozottan védett bölömbikát a madárkórházba vitték. Az állatorvos azt állapította meg, hogy a madár agyrázkódást szenvedett. Miután estére a bölömbika jobban lett, az ott dolgozók szabadon engedték a Hortobágy folyó mellett.

 

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Forrás: Police.hu
TV2 Tények műsorából:

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr178612644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása