Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Elindultak képzéseink

2013. november 18. - Madárkórház

A Madárkórház Alapítvány újonnan átadott Oktatóközpontjában megindultak a képzések. Nemrégiben a TerepSzemle Stúdió a madárvédelem alapvetéseiről tartott előadást civil szervezetek tagjainak, főként a madárvédelem iránt érdeklődő fiataloknak. Szó volt többek között arról, hogyan fogjuk meg és hogyan szállítsuk a madarat, mire kell figyelni a befogásakor, például milyen környezetben találtunk rá, hogyan viselkedik, van-e a közelében csaléteknek kinéző táplálék, vagy egyéb a sérülésére árulkodó nyom.

Az első állatorvosi kamarai pontszámmal is értékelt továbbképzés november 16-án a Kihelyezett Szentesi Szemészeti Konferencia volt megtartva egész napos programmal. A képzés fővédnöke és egyik előadója Dr. Dobos András címzetes egyetemi docens, PhD doctorandus. A konferencia alatt kiállított szemészeti diagnosztikai eszközök voltak kipróbálhatók háziállatokon.

A konferencián készült fotók itt:

Fotók: Lehoczky Krisztián

A második kamarai pontokat érő lehetőség a megyei állatorvosi továbbképzés részeként november 29-30-án lesz. A Madárkórház tevékenységi körében Dr. Déri János által tartott előadások mérgezés, áramütés és csontsebészet mellett labordiagnosztikai ismeretekkel is gazdagítják a résztvevőket. A labordiagnosztikai előadásokat és gyakorlati boncolási, szövettani és bakteriológiai bemutatót a Diagnosztikai Igazgatóság Debreceni Intézetének osztályvezetője, Dr. Bistyák Andrea tartja.

Dr. Déri János

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr125641842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása