Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Köszönjük, hogy repülhetnek!

2013. május 27. - Madárkórház

„Néha sikerül elkapnom a hangját,

annyira elbűvöl, meg sem merek

mukkanni, félek, egyszer vége lesz,

hogy abbahagyja és elmegy, ahogy jött,

elszáll a hangjával együtt, de én

meg se tudtam szólalni, vagy dadogni

valamit, hogy ne hagyja abba még.”

/Jász Attila/

 

 

Ezúton szeretnénk megköszönni a hozzánk beérkező évi 600 beteg madár nevében Mindenkinek a segítséget, aki adója 1%-ával támogatta tevékenységünket! Kórházunk költségvetését elsősorban a felajánlott 1%-okból tudjuk finanszírozni, a madarak gyógyítása lehetetlen lenne eme lehetőség nélkül!

Mint tudjátok, a hortobágyi Madárkórház Alapítvány 12 éve állatvédő civil szervezetként sérült, védett madarak ellátásával, gyógykezelésével foglalkozik.

Az ország minden részéből érkeznek sérült, beteg, védett-fokozottan védett madarak, melyek / túlnyomórészt sebészeti/ állatorvosi ellátása, utókezelése és teljes gyógyulása után, a jelenlegi feltételek között, mintegy 40%-ban visszavadításra kerülnek, ezután szabadon engedjük őket.

Kórházunk nyilvános, betegeink látogathatóak, illetve kedves támogatóink bepillantást nyerhetnek mindennapi életünkbe. Ezáltal személyesen is meggyőződhetnek arról, mire is fordítódik pontosan az az összeg, melyet felajánlottak.

Az alapítvány által 2002 nyara óta működtetett Madármentő Kiállítás Hortobágy egyik érdekes turisztikai látványossága.  Létrehozásával a Madárkórház tevékenységét megismerni akaró, állatbarát és természetkedvelő érdeklődők, óvodai-iskolai csoportok, szakemberek igényeit igyekszünk kielégíteni.

Látványkórházunkban egyirányból átlátható, hangszigetelt üvegablakokon át a látogatók betekinthetnek a lábadozó madarakhoz és a műtőbe is, végignézhetik a gyógyulás folyamatát. Meggyőződésünk, hogy a látogató szembesülve a sokszor jóvátehetetlen vagy csak nagyon nagy erőfeszítések árán gyógyítható, emberi felelőtlenség miatt történt károkozás következményeivel, megváltoztatja a szemléletét, és igyekszik másokra is hatni. A természetvédelmi mozgalmakhoz hasonlóan, próbáljuk kicsit természetszeretőbbé tenni az embereket. Fontos számunkra a környezettudatos nevelés, hogy a gyermekek szeressék természetet, és vele együtt ismerjék meg és védjék a madarakat.

Szeretettel várunk Mindenkit!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr475320987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása