Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Együttműködés a solymászokkal

2018. május 16. - Madárkórház

Húsvétkor együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Solymász Egyesület és a Madárkórház Alapítvány a vadmadármentés erősítése céljából.
A solymászatnak, mint az egyetlen természetközeli és fenntartható hagyományos vadászati módnak régmúltba visszanyúló hagyománya van hazánkban is. Az egyesület egyik legfontosabb feladata a solymászat és a szervezett solymászok érdekvédelme vadászati és természetvédelmi kérdésekben. A Magyar Solymász Egyesület segít tagjainak a természetes élőhelyekről történő vadászmadár beszerzésben (héja és karvaly esetében), koordinálja a hazai solymászati célú ragadozó madártenyésztést.
A Magyar Solymász Egyesület tagja a világ legnagyobb nemzetközi solymász szervezetének, az International Association for Falconry and Conservation of Birds Of Prey, (IAF) és a C.I.C. Ragadozó madár munkacsoportjának. Az egyesület tagjai aktívan részt vesznek a hazai ragadozó madár védelemben. Támogatják és ösztönzik a magyarság kultúrtörténtének részét képező solymászattal kapcsolatos történeti kutatásokat, segítik a solymász kézművesség és solymászati témájú művészeti alkotások bemutatását. A magyar solymászat 2010-ben felkerült a Szellemi Kulturális Örökségek nemzeti listájára. Az együttműködés keretében a felek kölcsönösen elismerik egymás munkáját, egyetértenek annak elveivel és módszereivel, közös rendezvényeken vesznek részt, a solymászok részt vesznek a vadmadarak mentésében, cserébe a Madárkórházban ingyenesen gyógyítjuk vadászmadaraikat. Az Alapítvány az MSE-t magyar solymászatot kizárólagosan képviselő hagyományőrző szervezetként ismeri el.

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr3214255285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása