Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Gólyatojásokat mentettünk...

2018. május 07. - Madárkórház

Vasárnap reggel egymás után érkeztek a bejelentések, hogy mind Nádudvaron, mind Debrecenben egy egy költő gólyát ütött agyon az áram. Párjaik egyedül kis eséllyel tudnák rendesen felnevelni utódaikat, így a tojások mentése vállt szükségessé. Gyors szervezés után útnak is indultunk. Az áramszolgáltató kosaras autója hamarosan megérkezett, valamint soron kívül, telefonon a természetvédelmi hatóság engedélye is. A debreceni mentés után követve a kosaras autót érkeztünk meg a nádudvari helyszínre is.
Mindkét fészekben 5-5 tojás volt található. Hogy a szülők nem a szokásos négy, hanem akár öt utód felnevelésére számítottak, általában arra utal, hogy a környékben megfelelő számban található élelem.
A Madárkórházba érve a tojásokat meglámpáztuk, egytől egyig termékenyek. Hogy mind megmaradt e életképesnek, az még csak idővel fog kiderülni. Pillanatnyilag keltetőgépünkben melegednek, várva hogy kibújhassanak belőlük a fiókák.

Videós beszámolónk itt tekinthető meg:

 

Fotógaléria:

 

Ez úton is hálásan köszönjük a nádudvari gólyafészek bejelentését, valamint a fotókat Czibere Anna Máriának!

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr8514255281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása