Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Tömeges gólyapusztulás Debrecenben áramütés miatt

2017. augusztus 03. - Madárkórház

Debrecenben a Sikló és Torzsás utca sarkán lévő villanyoszlopokon kedd este 6 frissen kirepült kis gólyát ütött agyon az áram. A kis gólyák a vezetékbe gabalyodtak, 10 méter magasan lógva, és még éltek, amikor észrevették őket a lakók. A bejelentések 19 órától folyamatosak voltak a Madárkórház Alapítvány diszpécserszolgálatának ügyeletes telefonján. Többször, és dokumentáltan értesítettük mi is és a bejelentők is az Eon-t, a Katasztrófa Védelmet, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ügyeleti számát, de a helyi lakosság közfelháborodása ellenére az Eon nem volt hajlandó intézkedni, diszpécserünknek nyomatékosan fel is hívták a a figyelmét arra, hogy nem érnek rá kimenni, az áramot lezárni, hogy a tűzoltók lehozhassák az akkor még élő sérülteket. Két kis gólya órákon keresztül még biztosan élt, és menthető lett volna, ha eljutnak a hortobágyi Madárkórházba. De többszöri hívásunkra, és a lakosság reklamálására csak 22-órakor kivonuló kosaras autó kezelője már csak hullákat dobált le a vezetékről.

Video: dehir.hu

A fehér gólya fokozottan védett, veszélyeztetett faj, eszmei értéke 100 000 Ft. A sikló utca környékén évek óta nem volt ennyi szaporulat, mindenki örült a hat kirepülő fiókának, most mindenki gyászolja őket. A Madárkórház Alapítvány megvizsgálja annak lehetőségét, hogy ha szükséges feljelentse az Eont mint a madarakra veszélyes, szigeteletlen oszlopok, és légvezetékek üzemeltetőjét hat gólya halálát okozó természetkárosításért, valamint ezáltal és az időben való segítségnyújtás elmulasztásával megvalósult állatkínzásért.

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr9113497349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása