Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Pufi története - Önkéntesünk tollából - 2016.05.18

2016. május 18. - Madárkórház

_1Tegnapelőtt este Debrecenben, egy kertes ház tujafájáról pottyant le ez az erdei fülesbagoly fióka. A landolást sérülés nélkül megúszta, viszont az esőben igencsak elázott. Az ott lakók magukhoz vették hogy megszárítsák, megmelengessék. Konzerves macskaeledelből még vacsorát is kapott.

Általában, ha "fészekből kipottyant" fülesbagoly fiókával ha találkozunk, 90%-ban nincs szüksége mentésre. Fészekhagyó lévén ő maga hagyja el még pelyhesen az otthonát. Szülei fáról fára követik, és etetik.

Jelen esetben szükséges volt a mentés. Nagyon elázott. Mire megszáradt, szüleit már nem lehetett utolérni. Kollégánk még tegnapelőtt este átvette a madarat, majd a Madárkórházba hozta.

Önkénteseink szívvel lélekkel etetgetik, gondját viselik. Egyikőjük, Kovács Brigitta mesével is készült számára. Kérjük, fogadjátok szeretettel:

Pufi története

A hortobágyi Madárkórházban vagyok önkéntes és behoztak egy erdei fülesbagoly fiókát.

Nem tudom a történetét, ezért írtam neki egyet.

Egyszer volt egy bagoly király. Ő volt a baglyok legjobb királya. Nagyon szerették őt, ám amikor megöregedett rábízta a fiára, Pufira a királyságot. Pufi örült, de félt, hogy nem fog jól uralkodni. Elhatározta, hogy segítséget kér Merlintől. Merlin megmutatta neki az egész bagoly földet és megtanította mindenre egy hét alatt. Ám Pufi megszerette a varázslót és elmondta neki, hogy vele szeretne maradni örökre. Merlin azt mondta, velem maradhatsz, ha egy másik bagolynak átadod, amit tudsz. Pufi elment, hogy keressen egy olyan baglyot, aki okos és ügyes is. Talált olyat, aki okos volt, de nem ügyes. Talált olyat, aki ügyes volt, de buta, és olyat is, aki se okos, se ügyes nem volt. De végült talált egy olyat, aki ügyes és okos is. A neve Bolyhos volt és szeretett volna király lenni. Elvitte Merlinhez és ott egy hét alatt megtanított neki mindent, és Bolyhos lett az új király. Pufi a varázslóval maradt és nagyon boldog lett egész életére.

Kovács Brigitta

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr8712185662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása