Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Kinek ártott?

2011. február 16. - Madárkórház

 Kinek ártott?

 

Tegnapelőtt érkezett Tiszafüredről. Egy karvaly. Felnőtt tojó.

A szárnyán nyílt sebek voltak. Jól látszott a bemeneti nyílás és a kimeneti hely. Az alkar és a felkar is eltört, aztán még egy bemeneti seb, és a szoknyás légpuskalövedék megállt a kulcscsontnál. Két órás műtéten esett át, mire sikerült eltávolítani a lövedéket és összeilleszteni a törött csontokat. Most már jól van, de nem valószínű, hogy valaha még repülni fog.

Mivel lelőtték! Csak így egyszerűen. Valaki gondolt egyet és lepuffantotta. Hogy miért, azt elképzelni sem tudom. Tény, hogy ragadozó madár. De az emberre nem veszélyes. Még csak félelmet sem kelt, ha elrepül a fejünk fölött, hiszen akkora, mint egy megtermett galamb. Kétlem, hogy bárki megijedne tőle.

Akkor miért kellett lelőni? Kinek ártott, és főleg mivel?

 

Persze lehet, hogy valaki csak lövöldözött. Mert van légpuskája, vagy esetleg unatkozott. Talán másra célzott, de a karvalyt találta el, mondjuk egy galamb helyett? Nem hiszem, mert ahol karvaly van ott galamb nincs. Elképzelhető, hogy emberünk csak ölni akart, mindegy mit. Hát nem sikerült neki, a madár él. Amit viszont sikerült elérnie az egy rendőrségi feljelentés. Azt megnyerte. A lövedék megvan, így már nem nehéz megtalálni a fegyver gazdáját. Igaz, pénzbírsággal is megúszhatja, és aztán nyugodt szívvel lövöldözhet tovább, mondjuk a szomszéd kutyájára. Mert neki ez esik jól!

Az ilyen embereknek a sörös dobozt javasolnám. Abba is bele lehet lőni, az is sikerélmény, ha eltalálja. Ha közben feldobják, repül is. Egy a különbség. Nem élőlény, nem lélegzik, csak egy doboz! ! Ha belelőnek egyet, akkor behorpad, és ennyi. Nem fog neki fájni, és nem szenved!

Ezzel kell szórakozni, nem életeket kioltani, vagy megnyomorítani, csak azért mert éppen lövöldözni támad kedvünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr412665352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madárkórház 2011.03.31. 14:48:16

Szabóné Vatti Ibolya Magdolna: Hasznos állatokat miért bántalmazun,szorakozásból.
2 napja szólt hozzá

Kecskés Magdolna: Nagyon boldog vagyok,hogy ezt olvashattam végre ,csak sikeres legyen,és az is nagy öröm,hogy fiatalok is jelentkeznek ere a csodálatos feladatra.
2 napja szólt hozzá
süti beállítások módosítása