Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Még nem repülnek – Pusztadoktor válaszol

2009. november 30. - Madárkórház

 C. L-né, Vadna: Szomorú szívvel írom ezeket a sorokat. Településünkön egy gólyafészek van, már évek óta. A szemünk előtt nőnek évről évre a kis gólyák fel. Szinte mindent tudunk róluk. Ebben az évben, az esős időben, gondoljuk, megfáztak a tojások, és belefulladtak a kicsik, mert kidobálták a nagyok a tojásokat, és már benne voltak a kicsik. Rövid idő múlva újra tojásokat raktak, és két kicsi kelt ki. Sajnos, ők még repülni sem tudnak. Aggódunk, mi lesz, ha a nagyok útra kelnek. Remélem, tudnak segíteni! Kérem, adjanak tanácsot!

Dr. Déri János: A kisgólyák, amíg ott vannak a szüleik és gondozzák őket, biztonságban vannak. A gólyák azonban augusztus 20-án elvonulnak, és a szülők is ezt fogják tenni. Ha a kicsik még nem tudnak akkorra repülni, akkor otthagyják őket. Aznapra meg kell szervezni, hogy a tűzoltók szedjék ki a kisgólyákat, és mesterségesen kell tovább nevelni és átteleltetni őket. Nálunk is van néhány ilyen növendék. Ha ide kerülnek, meg tudjuk oldani.

A Madárpark rendszeresen kap kérdéseket levélben, amelyekre Déri János állatorvos, az intézmény irányítója szokott válaszolni. Ezekből válogatunk.

Hortobágyi Madárpark és Madárkórház Alapítvány

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr412835059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása