Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Magyar gyűrűs fehér gólyák leolvasása Izraelben

2009. november 30. - Madárkórház

 Izraelben (Jordan- and Harod-Valley near Bet Shean) augusztus végén és szeptember elején Helmut Eggers 4 hazai ELSA gyűrűs (nagyméretű, könnyen leolvasható műanyag gyűrű) fehér gólyát olvasott le.

Ebből kettő repatriált madár (2008 Szeged Vadaspark és 2010 Hortobágyi Madárkórház), egy 2008-as kölkedi és egy 2009-es tápiószőlősi madár. Ezeket naponta változó mennyiségű (80-1500) madárból olvasta le a megfigyelő.

hortobágyi Madárkórház által szabadon engedett gólya Ipoly “karámtestvére” volt Ipolytölgyesen, olyannyira, hogy először rá szántuk a jeladót, de mivel úgy tűnt, a sérülése nem gyógyult meg teljesen, egy másik “Ipolyt” választottunk. Őt pedig visszajuttattuk Hortobágyra, ahonnan újbóli vizsgálatok után szabadon engedték.

Idén Magyarországon – az eddig összesített adatok alapján – 335 gólyára került gyűrű, ahogy azt a Madárgyűrűzési Központtól megtudtuk.

Forrás: gilice.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr302759788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása