Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Kutyával a méreg nyomában

2017. február 23. - Madárkórház

Speciális kutyával keresik a mérget a debreceni Nagyerdőben a Madárkórház Alapítvány, a Magyar Madártani Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai azon a környéken, ahol a múlt héten megtalálták a mérgezett egerészölyvet. Sajnos a csalétkeket nem találták meg a kutya segítségével sem.

Találtak viszont újabb, vetési varjú tetemeket, amiből dr. Déri János a madárkórház állatorvosa mintát vett és további vizsgálatra elküldte a laboratóriumba. A szakemberek továbbra is azt kérik, hogy a Nagyerdő, Nagyerdei körút és a temető közötti szakaszán csak pórázon sétáltassák a kutyáikat. Tegyék ezt egyébként is, hiszen ez az erdő védett, ilyen területen pedig máskor is csak pórázon lehet kutyát sétáltatni, különösen a közeledő madárfészkelési időszak miatt.

Konyhás István

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr4312661067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása