Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Szárnyatörött egerészölyv

2014. január 22. - Madárkórház

 

2343-2

Faj: Egerészölyv Sorszám: 2343 Bekerülés oka: Jobb felkar csont törött. A törés nyílt, azonban sarjszövet már nőtt köré. Megtalálás helye: Poroszló Bekerült: 2014.01.22 Kezelés:Amoxicillin, fertőtlenítés, rögzítőkötés, műtéthez előkészítve  

Kora reggel, már nyitásra érkezett az alábbi egerészölyv a hortobágyi Madárkórházba. Egy poroszlói hölgy várta vele kolléganőnket parkolónkban. Az út mellett találta Poroszlón, nem tudott elrepülni. Valószínűleg elütötték. A vizsgálat során bebizonyosodott, hogy jobb felkarcsontja törött, méghozzá feltehetőleg jó pár napja. A törés nyílt, azonban sarjszövet már körülnőtte a sebet. Repülni nem tudott, de az út mellett némi táplálékot találhatott az elmúlt napokban, hisz kondíciója kielégítő volt. Állapotát stabilizáltuk, a sebet lefertőtlenítettük, majd a műtétig rögzítőkötéssel láttuk el.

Képek a madárról és a kezelésről az alábbi galériában:

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr455775027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása