Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Madártávlat éles szemmel

2014. november 03. - Madárkórház

Szentes. A Kiséri Állatorvosi Rendelőben dr. Dobos András címzetes egyetemi docens Európában egyedülálló szakértelemmel és műszerezettséggel végez állatokon szemműtéteket. A Madárkórház betegei közül azokat, melyek speciális szemészeti ellátást igényelnek, Hortobágyról Szentesre szállították a beavatkozásokra.

Ismét szabadok lehetnek

Szerdán a Madárkórház két vak egerészölyvén, és egy legutóbb lézeres kezeléssel gyógyított szemű kuvikon kívül, egy budapesti dolmányos varjú szemlencse-beültetés előtti lézeres és ultrahangos vizsgálata, és egy Makón ápolt erdei fülesbagoly szaruhártya-átültetése utáni korrekciós műtét miatt szorult segítségre.

Budapestről egy Ara papagáj is lézeres műtétre érkezett Szentesre. Az altatásban történő vizsgálatokat és műtéteket dr. Dobos András végezte. A madarak altatása speciális szakértelmet és gyakorlatot igénylő feladat, melyet a hortobágyi Madárkórház vezető állatorvosa, dr. Déri János vezetett. A madarak szeme világa és ezzel a szabadon bocsátás lehetősége a precíz és pontos lézeres és ultrahangos vizsgálaton, valamint operáló mikroszkópon át végzett beavatkozásokon múlik.

Forrás: HBN

Címlapképen: Dr. Dobos András és dr. Déri János a fülesbagoly műtétje közben Fotó: Magánarchívum

A TV2 Tények adásából:

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr886859533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása