Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Majális a Madárparkban

2012. május 05. - Madárkórház

Május 1.ején, a madarak majálisán ünnepi szabadon engedésekkel várta látogatóit a Hortobágyi Madárpark. A vállalkozó kedvű látogatók saját kezűleg engedhették el a park közepén álló kunhalom tetejéről a gyógyult madarakat. Két barna rétihéja, két gyöngybagoly, két kuvik és egy sarlós fecske nyerhette vissza szabadságát.

Az egyik rétihéja egy hete szerves foszfátészter mérgezés gyanúja miatt került be Nyírmadáról, ahol akkor már elpusztult párja mellett találták egy mérgezett dolmányos varjú teteménél. Gyors beavatkozásnak köszönhetően, ami atropin beadását jelentette, sikerült szervezetéből a mérget kimosni.

DSCN4873.JPG

A másik rétihéja előző nap Tiszafüred határában autóbalesetben kisebb agyrázkódást szenvedett, de azóta teljesen rendbejött.

A két Tiszaörvényből származó kuvik, illetve a gyöngybaglyok szintén autóbaleset áldozatai voltak. Kérjük, vezessenek óvatosan!

DSCN4888.JPG

Azon kívül, hogy ily módon a látogatók részt vehettek a kórház napi munkájában, láthattak solymász bemutatót, megtekinthettek műtéteket is, és ingyenes idegenvezetésben is részesülhettek.

A Madárkórház Alapítvány munkáját az szja 1%-ának felajánlásával is segíthetik.

Adószám: 18557899-1-09

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr674490532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása