Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Otus, a fülesbagoly

2009. november 30. - Madárkórház

 A minap egy sérült fülesbaglyot hoztak be állatotthonunkba, aki egy drótba gabalyodott bele, nem tudott elrepülni, így könnyedén (persze vastag munkáskesztyűben) meg lehetett fogni. Nagy veszélyben volt, hiszen ha egy lomha homo sapiens meg tudta fogni, akkor ez egy kutyának vagy macskának gyerekjáték lett volna.

A kesztyűre pedig azért volt szükség, hiszen hatalmas karmai és erős csőre van, így komoly sérülést is tudott volna okozni.

 

 

A mi Otusunk egy éjszakát töltött nálunk megfigyelés céljából. Mint kiderült, azon kívül, hogy a tollazatába több bogáncs is belegabalyodott, szerencsére nem volt semmilyen baja. A szárnya nem sérült, csonttörése nem volt, így dr. Déri Jánossal, a Madárkórház vezető állatorvosával való konzultációt követően szabadon engedtük őt a menhely közelében.

 

 

Otus először megpihent egy közelben lévő bokron, majd továbbrepült egy magas fára.

 

 

Nagyon reméljük, hogy a 'szomszédunk' marad, hiszen táplálékban nincs hiány, sok a rágcsáló a környéken lévő szántóföldeken és az állatotthon területén is. 
Köszönjük dr. Déri Jánosnak a hasznos tanácsokat. 
És a végére egy jó tanács azoknak, akik esetleg sérült vadmadárba botlanak és szeretnének segíteni neki: sose nyúljanak hozzá puszta kézzel, mert komoly sérüléseket okozhat még legyengült állapotban is. Amennyiben sikerül őt biztonsággal megfogni, a szállításához papírdobozt használjanak, hiszen a madárkalitkából kilát, és bestresszelhet a számára idegen környezettől, amely elől próbál elmenekülni, és ezáltal komoly sérüléseket okozhat magának.

 

A teljes írás és számos fotó itt található: Noé Állatotthon

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr252835015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása