Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

A Madárkorházban szoktatják vissza a természetbe a békési kisgólyát

2009. november 30. - Madárkórház

 A szelíd gólyának elkezdődött a rehabilitációja a Hortobágyi Madárkórházban.

Egy korábbi alkalommal már olvashatott minden kedves látogató arról a gólyáról, aki a szelídsége által szerzett nagy hírnevet Békésen. Ahogy egyre kezesebbé vált, mindinkább felhagyott a természetes életmódjával, így a saját érdekében befogásra került. El kellett elszállítani a Hortobágyi Madárkórházba, ahol a szakemberek megkezdték a rehabilitálását.

Az emberek nem igazán akarták elfogadni azt, hogy muszáj mennie, és befogásának szívszorongató perceiben sajnálkozva nézték végig, amint a kedvencüket betuszkolják egy autóba, majd elindulnak vele. 
Mostantól egy olyan új élet vár rá, mely által megtanulja azt, hogy hogyan is kell életben maradnia a természetben.

A gólyával együtt a szinte mindennapos nézőközönség is eltűnt a Spar parkolójából. Minden bizonnyal sokak számára felejthetetlen emlék lesz ez a komisz madár. Az emberek túlzott rajongása és a sok-sok „meggondolatlan” gondoskodás révén került ilyen kedvezőtlen élethelyzetbe. Az eleinte félénk és tartózkodó madár röpke napok alatt szemtelenné és pimasszá vált, ahogyan kapcsolata az emberekkel egyre bensőségesebb lett.

A Pap Zsolt által leírt teljes sztori itt olvasható: Békés Mátrix

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr402835071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása