Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Annabella, az árva fióka

2011. június 14. - Madárkórház

 

Egy gólyafióka érkezett hozzánk a napokban, és nem is akárhogy. Debrecenig busszal jött, majd onnan autókázva futott be a Madárkórházba. Nagyon pici még szegényke, Doktorunk szerint ezért is dobhatták ki a fészekből, mivel később kelt ki, így fejletlenebb, mint a testvérei. Már, ha kidobták egyáltalán, lehet, hogy csak világot látni indult pár naposan. Mindenesetre csak idáig jutott el, nem mintha jobb helyre is kerülhetett volna. Kezelésbe vettük, amint megérkezett. Túlesett a rutinvizsgálatokon, azután jöhetett a vacsora. Kapott egy kis halacskát, becsülettel le is nyelte, majd egy kis energiapaszta, biztos, ami biztos. Mivel nagyon remegett, hát beállítottuk a számára megfelelő hőmérsékletet is. Fölé lámpa, hogy ne fázzon tovább, és a szükséges kb. 35-38 °C. Ezután vártunk életben marad- e reggelig. Így lett. Viszont sajnos kiderült, hogy nem minden szép és jó. Még nem tudja rendesen tartani a fejecskéjét, márpedig ekkora gólya már teljesen hátrahajtott fejjel, kelepelve üdvözli a hozzá érkezőket. Így hát további vizsgálatokra lesz szükség, hogy kiderüljön, mi is a probléma. Lehet, mikor kipottyant a fészekből megsérült a gerince, bár semmilyen elváltozás nem tapintható rajta.  Valószínűleg Annabella még kezelésre szorul, hogy aztán ő is repülhessen egészségesen majd tovább, …talán jövőre.

 

Videó Annabella érkezéséről..…….

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr862982910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molnarka 2011.06.18. 11:09:43

Tudja már tartani a fejét a kicsi gólya?

Madárkórház 2011.06.18. 11:14:59

@Ametiszt75: A Daru sajnos elpusztult a műtét után...:(

Madárkórház 2011.06.18. 11:15:00

@molnarka: Sajnos még nem. További vizsgálatok kiderítették, hogy azért tartotta furcsán a fejét, mert a nyaka van megtekeredve 360 fokkal. A csigolyák úgy álltak be. Valószínűleg ezért a rendellenességért dobták ki a fészekből a szülei. Most egy nyakmerevítő kötést helyeztünk rá. Bízunk benne...

molnarka 2011.06.19. 15:32:52

Remélem mostmár majd jó hírek jönnek! Drukkolok a kisgólyának!

Arwen72 2011.06.19. 23:18:56

Szurkolunk neked Annabella!

Madárkórház 2011.06.23. 12:41:16

@Ametiszt75: Sajnálattal tudatjuk ez úton mindenkivel, hogy Annabella nem maradt életben. Mint előző kommentemben írtam, 360 fokos csavar volt a nyakán. Ezt a rendellenességet igyekeztünk egy nyakmerevítő kötéssel kompenzálni, azonben nem lehetett teljesen visszaforgatni a nyakát, mivel már részlegesen beállt. Az ilyen jellegű rendellenességek nagyon veszélyesek ilyen pici korban, mivel ilyenkor rohamosan növekszik a kismadár. Egyúttal a csigolyái is, amik ha rendellenes pozícióban növekednek, végzetes következményekkel járhat.
süti beállítások módosítása