Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Átalakul az önkéntesség a Madárkórházban

2017. január 23. - Madárkórház

ÖnkéntességEttől az évtől változnak az önkéntesség szabályai a Madárkórház Alapítványnál. Bízom benne, hogy az új, átláthatóbb szabályok még több önkéntest sarkallnak majd arra, hogy ebben a formában is segítse munkánkat. A legfontosabb szabály, hogy csak azok jelentkezését tudjuk elfogadni, akik önéletrajzzal és motivációs levéllel jelentkeznek a madarkorhaz@gmail.com  e-mail címen. Akinek elfogadjuk a jelentkezését, annak további adminisztrációs munkája is lesz a jelentkezési lappal, amit mi küldünk meg a részére. További változás, hogy minden önkéntesnek napi 1000 Ft étkezési hozzájárulást kell fizetnie, illetve egy 5000 Ft értékű egységcsomagot is meg kell vásárolnia (póló, csipeszek, kesztyűk), amivel dolgozik majd a kórházban. Itt lehetőség van arra is, hogy nem megvásárolja, hanem kauciót ad az önkéntes, amit a csomag hiánytalan leadása után visszakap. Új szabály lesz az is, hogy a kórház területe zónákra lesz felosztva. Egy minősítés után dől el, hogy az önkéntes milyen zónába léphet be, milyen munkát végezhet. A plusz szabályokért természetesen mi is szeretnénk adni. A legfontosabb talán, hogy aki nálunk önkénteskedik ezek után, annak megnyílik egy uniós program is, mivel az alapítványunk is akkreditált fogadó/küldő szervezet lett. Ettől az évtől ugyanazok a szabályok érvényesek a Madárkórházban önkénteskedőkre, mintha már ebben, az EVS programban vennének részt. Így bárki kipróbálhatja magát, mielőtt belevág a nagy kalandba. Az Európai Önkéntes Szolgálat (EVS) célja a fiatalok önkéntes társadalmi tevékenységekben való részvételének támogatása Európában és azon kívül. Az önkéntes szolgálat ideje alatt a fiatalok intenzív tanulási folyamatnak lesznek részesei, lehetőségük nyílik egy másik ország és kultúra megismerésére, önmaguk, személyiségük fejlesztésére. Az EVS alprogram keretében 17-30 év közötti fiatalok egyénileg vagy csoportosan kapcsolódnak be nonprofit tevékenységekbe minimum 2, maximum 12 hónapon át. (Hátrányos helyzetű fiatalok bevonása esetén a projekt időtartama min. 2 hét is lehet.) Részt vehet benne minden 17 és 30 év közötti, magyarországi lakóhellyel rendelkező fiatal. Az önkéntes jelöltnek el kell érnie az alsó korhatárt a szolgálat kezdetének időpontjáig, tehát be kell töltenie a 17. életévét az EVS szolgálat kezdő időpontjáig, és nem töltheti be a 31 éves kort a pályázat benyújtásakor.

Minden önkéntes számára napi egy meleg étkezést biztosítunk és természetesen a szállásért sem továbbra sem fizetni. Viszont tavasszal az önkéntes házunk is megújul, így kulturáltabb környezetben tudjuk elhelyezni segítőinket.

A középiskolások részére továbbra is van lehetőség az Iskolai Közösségi Szolgálat letöltésére a fenti szabályok szerint. A részletekről telefonon, vagy e-mailben is lehet érdeklődni Konyhás Istvánnál a +36 (30) 621-2160 telefonon, vagy a madarkorhaz@gmail.com  címen. Bízom benne, hogy az új szabályok, lehetőségek minél több segítőt inspirálnak majd, hogy nálunk legyen önkéntes.

Konyhás István

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr4312185734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása