Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

A negyedik gólyafészek épül a Madárkórházban! - 2016.04.18

2016. április 18. - Madárkórház

Tartósan sérült gólyáink közül minden évben akad olyan pár, aki repülni nem tudván, a földre teszi fészkét, majd sikeresen költ is. Őket már nem lehet visszahelyezni a természetbe, nem állnák meg a helyüket. Utódaik viszont teljesen egészségesek, helyettük ők gazdagíthatják a szabad gólyák számát. Miután felnőnek, röpdénkben gyakorlatoznak, majd ők kerülnek szabadon engedésre.

Az idei évben viszont betegeink "rekord felállítására" készülnek!:) A negyedik gólyapár kezdi az udvarlást....

A sort gólyakertünkben örökbefogadója által Vikisziki névre keresztelt gólyánk kezdte párjával. Ők az a pár, kik minden évben sikeres költés után 2-3 utódot nevelnek fel. A földre rakott fészkükben idén először három, majd öt tojáson kezdtek el ülni.

IMG_0275

Nemsokkal később, nagyröpdénkben, hasonló sorsú betegeink számára kihelyezett lépcsős emelvények egyikén épült hasonló fészek, melyben mára már négy tojás található. Ezután a mellette lévő emelvényt foglalták el, gazdái mára az ötödik tojást őrzik. A napokban pedig a harmadik emelvényen is egy frissen rakott fészekben udvarol a negyedik gólyapár.

Bízunk benne, hogy mind a négy fészekalj sikeresen felnő!:)

Fotógaléria:

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr718639286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása