Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Különleges beteg került kórházba

2013. február 04. - Madárkórház

Egy nagyon ritka fehér egerészölyv az új vendég a Hortobágyi Madárkórházban: nem véletlen, hogy elnevezték Hópihének.

A különleges ölyvet a debreceni vízműtelepen találták legyengült állapotban - mesélte lapunknak a madárkórház igazgató-helyettese, Déri Balázs.



- Évente mintegy 600 madarat látunk el, de még soha nem volt ennyire fehér egerészölyvünk. Az egész testén barna tollazatnak kellene lennie, de Hópihének a nagy része fehér. Elsőként mérgezésre gyanakodtunk, többek között a bal szárnyát lógatta indokolatlanul, aztán kiderült, hogy áramütést szenvedett. Szerencsére Hópihe szépen gyógyul és egyre erősebb. A jobb lábán elhalásos foltok jelentek meg, majd egyik karma leesett. Bizonyos esetekben az áramütés nem jár felszíni égési sérülésekkel, mert az elhalás a belülről indul. Ez magyarázza az indokolatlan szárnylógatást, hisz áramütés esetén 80%-ban az egyik szárny és az ellentétes oldali láb az érintett. Minden nap mágneses terápiát kap, mely segít az elhalás megállításában.

A szakemberek bíznak benne, hogy Hópihe teljesen felépül, s minél hamarabb visszaengedhetik a természetbe.

Fotók és videó: Miskolczi János
















Forrás: hajdupress.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr1005062526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása