Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

A földön fészkelő gólyapár

2011. április 13. - Madárkórház

 Új fészek épült a Hortobágyi Madárparkban! Egy gólyafészek, és nem is akárhol. Éppenséggel a földön. A fészek tulajdonosa egy tartósan sérült gólyapár. A tojónak a bal szárnya deformált, a hím pedig egy áramütés következtében vesztettel el a jobb szárnyát. Repülni sajnos nem tudnak, de fészket ők is rakhatnak!! Gyűjtöttek hozzá némi ágacskát, lenyírt füvet, és még egy piros munkáskesztyűt is találtak valahol, hát beépítették azt is. Vittünk nekik mi is némi ágat, gallyat, hogy hozzájáruljunk a munkához. És elkészült! Mivel a fészek a földön van, méghozzá elég forgalmas helyen, egy nádkerítéssel el kellett keríteni. Így a gólyákat talán nem fogja zavarni a jövés-menés. Erre azért volt szükség, mert amikor csak arra járt valaki, tojó elhagyta a fészkét. Így már biztonságban érzi magát.

Miután az első tojás is a fészekben van, nagyon fontos a gólyák nyugalma, hogy ki tudja költeni a picit.

Nagyon szurkolunk nekik!

Szurkoljon Ön is!

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr962822947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madárkórház 2011.04.16. 15:24:48

Virág Magdolna:
SZEGÉNY GOLYÁK NAGYONSAJNÁLOM ÖKET DE EZEK SZERINT BOLDOGULNAKIGY SÉRÜLTEN IS ÜRÜLÖK NEKI
3 napja szólt hozzá Törlés

Czakó Lászlóné:
A mi gólyáink boldogan szeretkeznek,kotlanak, reméljük nem kell annyit izgulnunk mint az elmúlt évben a kis gólyák miatt.
2 napja szólt hozzá Törlés

Arwen72 2011.04.28. 10:33:15

Ők valóban az élni akarás csodái.
Én is nagyon szurkolok nekik.

Madárkórház 2011.06.08. 20:37:12

@Ametiszt75: Igen, ők azok.:) Csak most más helyet szemeltek ki maguknak. Idén nem a gólyakertbe rakták fészküket, hanem mellé.
süti beállítások módosítása