Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Egyszerre 4 különböző kaliberű fegyverből adtak le 8 lövést a fészken ülő gólyára

2018. június 26. - Madárkórház

Egyszerre 4 különböző kaliberű fegyverből adtak le 8 lövést a fészken ülő gólyára. A csodával határos módon a gólya még él, melyet a hortobágyi Madárkórházban ápolunk. Bűnszövetkezetben elkövetett állatkínzás, orvvadászat és természetkárosítás bűncselekmény elkövetése miatt a Madárkórház Alapítvány feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. A  fehér gólya fokozottan védett faj, eszmei értéke 100 000 Ft.

Mezőnagymihályon esett be tegnap előtt egy udvarba. A Mályi Madármentő Állomás vezetője ment érte, hogy befogja. Az előzetes vizsgálatok alapján a bal szárnya sérült, esetleges ficam vagy törés volt tapasztalható. Hogy pontos legyen a diagnózis, tegnap elhozták a hortobágyi Madárkórházba, ahol megröntgeneztük.
A felvétel sokkolt minket. A madár teste tele van lövedékkel. 3 db 5,5 mm-es szoknyás légpuskalövedék, 3 db 4,5 mm-es, szintén szoknyás légpuskalövedék, valamint két, egyenlőre beazonosíthatatlan kaliberű, gömb alakú talán légpisztolygolyó, vagy sörét.
A szárnyon található sérülés nem törés, hanem egy további lövedék okozta gyulladásos zúzódás. A golyó már kieshetett, de a nyoma még jól látható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr7714255309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása