Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Újra jó irányban a darvak

2017. december 12. - Madárkórház

A november végén tapasztalt kedvezőtlen időjárás miatt veszélybe kerültek a Magyarországon állomásozó darvak. A sűrű ködben nehezen tájékozódtak, eltévedtek, sokan pedig balesetet is szenvedtek, miközben csoportosan éjszakázó helyükre tartottak. Csongrád megyében egy egész csapat repült neki a vezetékeknek, ahol több tucat el is pusztult.
A hétvége során a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület  önkéntesei kilenc sérült túlélőt fogtak be, majd szállítottak a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomására. Volt, amelyik könnyebben sérült, de akadt súlyosabb esett is. A műtétre szoruló egyedek Hortobágyra, a Madárkórházba kerültek, ahová Ároktőből is érkezett egy hasonlóan bajba került daru. Ez a példány egy családi ház kerítésére akadt fel. Az enyhe időnek köszönhetően még akad bőven daru Szentes, Szeged ,de még Hortobágy térségében is. Így a szentesi állomáson tartott madarakat december elején biztonságosan szabad lehetett engedni és minden jel szerint csatlakoztak is a Kardoskút térségében több mint tízezer éjszakázó, de táplálkozni Szentes déli részéig is eljáró darvakkal.

Konyhás István

 
Olvass tovább a darvakról ITT
 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr5013497375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása