Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Gólyafészek építése

2013. június 05. - Madárkórház

Állatorvos válaszol

Olvasói kérdés:

Tisztelt Címzett !

Seíteni szeretnék egy gólyának és nem tudok kihez fordulhatok ebben az ügyben. Tiszafüreden a Budapest Bank mögött a Gábor Áron úton egy beton villanyoszlopon szeretne fészket építeni de lepotyognak az gallyak amiket odahord. Úgy gondolom az E-on munkatársai szerelnek fel speciális tartót a fészeknek, de én mint magánszemély nem intézkedhetek. Ebben kérném segítségüket.

 
 
 

Állatorvos válasza:
Kedves T.L!
A gólya ilyenkor már csak papás-mamást játszik, lekésett a fészkelésről, hiszen már csaknem egy hónapja kikeltek a fiókák, és kell nekik két-három hónap, hogy megtanuljanak repülni, hogy eljussanak Afrikába. Ha most rak fészket, és van is párja, 35 nap múlva kelnek ki a fiókák, legjobb esetben július közepén, amikor már ki kellene repülniük. Tehát esélytelen dolog a fészkelés, a fiatalok viszont szoktak gyakorolni, hogy ha komolyra fordul a fészeképítés, akkor már sikerüljön is. Az Eon nélkül is tudnak fészket építeni a gólyák, országszerte a fészkek nagy része villanyoszlopon van, mindenféle speciális tartó nélkül, amit egyébként max. 10 éve találtak ki, nem a gólyák miatt, hanem azért, hogy ne veszélyeztessék a fészek okozta zárlattal a villanydrótot.
Szóval nem kell vele foglalkozni, majd jövőre sikerül. Egyébként magánszemélyként is intézkedhet, ami komolyan is vesz az Eon saját érdekében, mert jövőre ott lesz a gólyafészek és zárlatot fog okozni. A fészektartót majd a télen fogják felrakni, legkésőbb márciusig, de már most be lehet jelenteni, hogy hova kell. Ezt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság 52/529920-as számán a gólyafészek ügyben illetékes kapcsolattartó munkatárson keresztül érdemes kezdeményezni.
 
Üdv:
Dr. Déri János
állatorvos
Madárkórház Alapítvány
30/9435494        

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr535344995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása