Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Megmentik a kisgólyákat

2009. november 30. - Madárkórház

 Idén sok a fejletlen, röpképtelen kisgólya a különösen hűvös nyár miatt.

Kisgólyák százai pusztulhatnak el! Költözőmadaraink már egy hónapja megkezdték a vándorlást, ám idén nagyon sok a fejletlen, röpképtelen fióka, melyeket szüleik kénytelenek voltak sorsukra hagyni.

- A különösen hűvös nyár miatt a fiókáknak közel fele elpusztult, vagy ki sem kelt a tojásból- magyarázta Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársa. - A legtöbb gólyapár ezek után pótköltésbe kezdett és az ezekből kikelő fiókák miatt aggódunk most leginkább.

Ezek az apróságok ugyanis még nem lennének képesek arra, hogy átrepüljék a fél világot a többiekkel együtt, így szüleik nélkülük vágnak neki a hatalmas útnak, mert az ösztöneik ezt diktálják.

Így a madárvédők kénytelenek beavatkozni, s mentik a fiókákat, sokszor az áramszolgáltató vállalatok vonulnak ki daruskocsijukkal, hogy biztonságosan lehozzák az kicsiket. A megmentett madarak egy része a fenékpusztai állomásra kerül, de a Hortobágyi Madárkórházban is 36 itt maradt madárról gondoskodnak.

Forrás: Blikk

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr592759801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása