Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Látványkórház és madárpark a Hortobágyon

2009. november 30. - Madárkórház

 „Az olvasóban és a látogatóban joggal felmerül a kérdés, miért kell ennyi erőfeszítés árán megmenteni ezeket a madarakat, hiszen a betegség és a pusztulás a természet rendje. Csakhogy nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy az ember már olyan mértékben beavatkozott a természetbe, hogy ezeket a sérüléseket, pusztulást szinte kizárólag – közvetve vagy közvetlenül - az emberi tevékenység okozza. Így nem fér kétség ahhoz, hogy az okozott kár és szenvedés enyhítése is a mi feladatunk (lenne). Az a tény, hogy látogatóként itt közvetlenül szembesülünk az általunk okozott természeti pusztítással, talán hozzájárul ahhoz, hogy a felelősségérzetünk erősödjön, és ösztönöz bennünket arra, hogy hatékony lépéseket tegyünk a pusztítás mérséklésére.

2007 novemberében jelent meg egy cikk a National Geographic Magyarország honlapján, ebből idéztünk. A teljes írás itt olvasható.

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr12819835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása