Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Pünkösdi madárkirály a Hortobágyon

2017. június 06. - Madárkórház

Madárkirályt választottak Hortobágyon

Pünkösdi madárkirály lett Negró a beszélő holló. A Pünkösdi Madárkirály választáson ő kapta a legtöbb szavazatot a látogatóktól.

A hortobágyi Madárparkban, minden évben Pünkösdi Madárkirályt választhatnak az érdeklődők. Akik kilátogattak a Madárparkba, azok személyesen is találkozhattak a királyjelöltekkel. Negrót a szelíd beszélő hollót sokan ismerik már, hiszen rendszeres médiaszereplőnek számít, ő volt az egyik aspiráns, Csőrös a tartósan sérült fehér gólyának a felső csőrkávája hiányzik és rendszeresen új protézist kell neki készíteni, ahogy változik a csőre. Szintén protézissel él a Madárparkban Luca a féllábú rétisas is. Héra, a tavalyi madárkirály idén is a jelöltek között van, ő egy egerész ölyv és vélhetően pusztai ölyv hibridje, ami nagyon ritkán alakul ki természetes körülmények között. A hibrid ölyvet árütés érte, aminek következtében egyik szárnyából hiányoznak az evezőtollak, így nem alkalmas önálló vad életre. Madam Uralinak a szintén tartósan sérült uráli bagolynak is a szárnya sérült, ő is a Madárpark állandó lakója már. Aporka a darázsölyv szabadon repülhetne, de sajnos mégsem szabad elengedni, mert szelíd, emberhez szokott. Vélhetően már fióka korában tartotta valaki, majd elengedte és megfogni is úgy sikerült, hogy szelíd volt, oda ment az emberekhez. A Madárparkban próbálták visszavadítani, de mivel már kifejlett volt, amikor oda került, és teleltetni is kellett, így már nem lehetett vadmadárrá nevelni. A Madárpark célja a királyválasztással az, hogy a látogatók érzelmileg is közelebb kerüljenek a sérült madarakhoz, ezáltal vélhetően az egészséges, vad társaikra is jobban odafigyelnek majd, így kevesebb sérülés keletkezik és több rászoruló szárnyast visznek majd be a Madárpark kórházába. A Pünkösdi programon találkozhattak még királysiklóval, selyemtyúkkal, óriáskígyót vehettek a nyakukba a látogatók, a kisebbek pedig nyuszikat is simogathattak. Akik pedig inkább a vad madarakkal akartak találkozni, azok részt vehettek a gyógyult madarak szabadon engedésében és a solymászbemutatón bravúrosan repülő ragadozókban gyönyörködhettek.

Konyhás István

A szavazás eredményei:

Személyes szavazat Online szavazat Összesen
Aporka 5 18 23
Luca 14 43 57
Negro 9 58 67
Héra 3 34 37
Csőrös 1 30 31
Madame Urali 15 37 52

A személyesen szavazók egy sorsoláson is részt vettek. A nyertes jutalma egy DVD-csomag lett.
A nyereményjáték győztese:

Farkas Álmos Péter

Gratulálunk neki, és köszönjük, hogy részt vett a szavazáson!

Fotógaléria:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr9912661117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása