Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Továbbra is veszélyben vannak a madarak és a kutyák Debrecenben!

2017. február 25. - Madárkórház

Február közepén a debreceni Nagyerdőben találtak egy mérgezett egerészölyvet, ami el is pusztult a Madárkórházba szállítás közben. E hét közepén pedig egy speciális kutyával is keresték a kihelyezett csalétket a debreceni Nagyerdőben a Madárkórház Alapítvány, a Magyar Madártani Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai ott, ahol az ölyvet megtalálták.
További fejlemény, hogy az elpusztult ölyv boncolása során kiderült, a ragadozó madár varjút fogyasztott. A területbejárás során összesen tizenegy vetési varjú tetemet talált a keresőkutya, így feltételezhető, hogy a varjakat mérgezi valaki a közelben. Az egerészölyv pedig ehetett az elpusztult varjak teteméből. Bár élő vetési vajút nem szokott zsákmányolni, viszont dögöket rendszeresen fogyaszt.
A varjútetemekből és az egerészölyvből vett mintákat a Madárkórház állatorvosa, dr. Déri János további laborvizsgálatra küldte el a pontos méreganyag beazonosítása miatt. A speciális keresőkutya a jövő héten újra munkába áll, további területeket fésül át a mérgezés pontos helyének felkutatása érdekében. A meglévő adatok, bizonyítékok már elegendőek ahhoz, hogy a Madárkórház megtegye a feljelentést természetkárosítás miatt, így várhatóan a rendőrség is bekapcsolódik az ügy felderítésébe. A Madárkórház továbbra is azt kéri, hogy a Nagyerdőn és annak környékén fokozott óvatossággal, csak pórázzal, vagy állandó felügyelet mellett sétáltassák a kutyákat.

Konyhás István

A mérgezett egerészölyv:

A méreg nyomában:

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr612661069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása