Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Köszönjük!

2016. december 13. - Madárkórház

Köszönjük! Egy rövid szócska utána egy felkiáltójellel, pedig tőmondat. Naponta elhangzik, mondjuk, ha csak megfogja valaki a bejárati ajtót, ha előre engedünk valakit a buszon, egyszóval ha előzékenyek vagyunk. Önök is előzékenyek voltak, felelősen cselekedtek, amikor úgy döntöttek, hogy adójuk egy százalékát nekünk ajánlják fel. Köszönjük! Mi sem tudunk mást mondani, de szeretnénk, ha e rövidke szó mögött éreznék, hogy többre gondolunk, mint egy rutinos udvariasságra. Amikor megérkezik az első értesítő arról, mennyi lett a felajánlások összege, egy kisgyermek izgalmával bontjuk ki a borítékot. Idén kicsit több mint 46 millió forintot szántak nekünk önök. Örülünk ennek az összegnek, mert nagy szükség van rá a madarak gyógyításához. Örülünk, mert több pénzt kaptunk, mint tavaly, vagy azelőtt, így nagy része már meg van a biztonságos működésünknek. Örülünk, mert ha jövőre is hozzá tudjuk tenni a munkánkat, ötleteinket, akkor jut majd fejlesztésre is. És örülünk, főleg azért, mert a nagyobb összeg több támogatót jelent, több olyan embert, akik úgy gondolkodnak, mint mi, akik fontosnak tartják a természeti értékeink megóvását.

Fontos szólni a köszönet mellett a felelősségről is. Saját elvárásainknak is meg kell felelni úgy, hogy a támogatóink is elégedettek legyenek velünk, ha meglátogatnak bennünket. Felelősséggel, szabályosan és a lehető leghatékonyabban kell felhasználnunk ezt a támogatást. Ebben az évben eddig 913 madarat mentettünk meg, a tartósan sérültek és kezelés alatt lévők száma pedig, eléri a 352 példányt. A kórház működtetésének csak egy részét fedezi az egy százalékos felajánlások összege, a többit nekünk kell előteremteni a belépőjegyekből és más források felkutatásával, mivel állami támogatást nem kapunk. Tehát mindenre nem jut belőle, de erős alapot ad a jövő évi építkezéshez, biztonságot és főleg lendületet a tervezéshez, a napi munkához. Bízunk benne, hogy mindezt érzik önök is, amikor azt mondjuk: Köszönjük! A Madárkórház költségének legnagyobb részét a működési költség teszi ki, a rezsi, a madarak gyógykezelése, napi gondozása.

E munka mellett kell a kórház állagát megóvni, és fejleszteni is szükséges. Az év második felében már elindultak ezek a munkálatok. Az állagmegóvás mellett új elemmel is bővültünk, a bejárat előtti parkolóban megépült a kemencénk, mely alapja és bázisa lesz jövőre a parkba látogatók fogadásának. A napokban indult el annak a hűtőkamrának a kialakítása, amit már évek óta szeretnénk megvalósítani, de csak idén nyílt rá lehetőség. Turisztikai fejlesztéseinket is szeretnénk folytatni. Ennek a munkának, tervezésnek záloga az önök felajánlása, támogatása. Mi pedig a kétkezi munkánkat, ötleteinket tesszük hozzá. Új koncepciónk szerint, amit lehet, elvégzünk mi a fejlesztések során, legyen az hídépítés, vízvezeték telepítés, amihez nem értünk, ott pedig elsősorban más civil szervezetek, vagy önkéntesek segítségét kérjük. A kemencénk is így épült, ezzel közel fél millió forintot spóroltunk, és így a hűtőkamránk bekerülési költsége is jóval a piaci ár alatt lesz. Úgy gondoljuk, ez a koncepció jó, hiszen így tudjuk a leghatékonyabban felhasználni a támogatásokat, így marad a legtöbb érték az alapítványnál, így tudunk esténkét nyugodtan lefeküdni. Azzal a tudattal, hogy nem csak felhasználjuk a támogatásukat, hanem meg is becsüljük, vigyázunk rá.

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr912185708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása