Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Szabadon távozhatott a Polgárról érkezett daru

2016. április 27. - Madárkórház

 

Kedden egy utolsó átvizsgálás után véglegesen is gyógyultnak nyilváníthattuk a 3 hete, Polgár térségéből mérgezéses tünetekkel beérkezett fiatal darut. Tünetei elmúltak, mozgáskoordinációja, életereje visszatért. Délben, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság képviseletében megmentői adhatták vissza szabadságát.  

Fotógaléria:

  A fiatal madarat Polgár mellett legeltetés közben találta meg egy juhász. A bozótosban vergődött. Más, közvetlen elérhetőség híján a rendőrséget értesítette, akik rögtön a helyszínre siettek. IMG_0195

A madarat kiszabadították a bozótosból, majd biztonságba helyezték. Diszpécser szolgálatukon keresztül pedig értesítették kórházunkat. A megbeszélt helyszínen találkoztunk az életet mentő rend őreivel, és átadták a madarat. A hortobágyi Madárkórházba érkezése után rögtön el is kezdődött az újdonsült páciens kezelése. A vizsgálatok során egy véletlen, villanyvezetéknek való ütközésen túl felmerült növényvédő-szerek által okozott mérgezés gyanúja is. Szaruhártyája sárgás, ami májbántalmakra következtet, széklete pedig elhalásos bélgyulladás tüneteit mutatja. Első kezelését, klion tabletta és infúzió formájában bekerülésekor már megkapta. A daru (Grus grus) Magyarországon védett, eszmei értéke 50.000 Ft. Európai állománya alig haladja meg a 100.000 párt.

Fotógaléria:

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr278667222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása