Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Ismét madarat mentett a rendőrség! - 2016.04.08

2016. április 08. - Madárkórház

Az elmúlt napokban a média által is sokak számára ismertté vált a berettyóújfalui rendőrkapitányság áldozatos munkatársai által mentett bölömbika története. (A cikk ITT olvasható!)

Tegnap ismét hasonló esetre került sor, ezúttal a Hajdúnánási Rendőrkapitányság rendőrei mentették meg egy daru életét.

A fiatal madarat Polgár mellett legeltetés közben találta meg egy juhász. A bozótosban vergődött. Más, közvetlen elérhetőség híján a rendőrséget értesítette, akik rögtön a helyszínre siettek.
IMG_0195 A madarat kiszabadították a bozótosból, majd biztonságba helyezték. Diszpécser szolgálatukon keresztül pedig értesítették kórházunkat. A megbeszélt helyszínen találkoztunk az életet mentő rend őreivel, és átadták a madarat.

A hortobágyi Madárkórházba érkezése után rögtön el is kezdődött az újdonsült páciens kezelése. A vizsgálatok során egy véletlen, villanyvezetéknek való ütközésen túl felmerült növényvédő-szerek által okozott mérgezés gyanúja is. Szaruhártyája sárgás, ami májbántalmakra következtet, széklete pedig elhalásos bélgyulladás tüneteit mutatja. Első kezelését, klion tabletta és infúzió formájában bekerülésekor már megkapta.

A daru (Grus grus) Magyarországon védett, eszmei értéke 50.000 Ft. Európai állománya alig haladja meg a 100.000 párt.

Fotógaléria:

Ismét madarat mentett a rendőrség!

Ismét madarat mentett a rendőrség!Az elmúlt napokban a média által is sokak számára ismertté vált a berettyóújfalui rendőrkapitányság áldozatos munkatársai által mentett bölömbika története. (http://madarpark.blog.hu/2016/04/08/megmentettek_a_fokozottan_vedett_madarat_2016_04)Tegnap ismét hasonló esetre került sor, ezúttal a Hajdúnánási Rendőrkapitányság rendőrei mentették meg egy daru életét.A fiatal madarat Polgár mellett legeltetés közben találta meg egy juhász. A bozótosban vergődött. Más, közvetlen elérhetőség híján a rendőrséget értesítette, akik rögtön a helyszínre siettek. A madarat kiszabadították a bozótosból, majd biztonságba helyezték. Diszpécser szolgálatukon keresztül pedig értesítették kórházunkat. A megbeszélt helyszínen találkoztunk az életet mentő rend őreivel, és átadták a madarat.A hortobágyi Madárkórházba érkezése után rögtön el is kezdődött az újdonsült páciens kezelése. A vizsgálatok során egy véletlen, villanyvezetéknek való ütközésen túl felmerült növényvédő-szerek által okozott mérgezés gyanúja is. Szaruhártyája sárgás, ami májbántalmakra következtet, széklete pedig elhalásos bélgyulladás tüneteit mutatja. Első kezelését, klion tabletta és infúzió formájában bekerülésekor már megkapta.A daru (Grus grus) Magyarországon védett, eszmei értéke 50.000 Ft. Európai állománya alig haladja meg a 100.000 párt.Teljes cikk fotógalériával:http://madarpark.blog.hu/2016/04/08/ismet_madarat_mentett_a_rendorseg_2016_04

Közzétette: Hortobágyi Madárpark – 2016. április 8.

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr148612646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása