Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Mérgezésből felépült egerészölyveket engedtek szabadon a Hortobágyon

2013. február 24. - Madárkórház

Mérgezésből felépült egerészölyveket engedtek ma szabadon a Hortobágyon. A helyi Madárkórházba két hónap alatt 9 ragadozót vittek be, súlyos mérgezés miatt. Közülük ma ötöt engedtek vissza a természetbe. A mérget eredetileg rókáknak, varjaknak szánják, de egyre gyakrabban ragadozó madarak is az áldozatává válnak.

 

A Hortobágyi Madárkórházba gyakran visznek megmérgezett madarat. Egy három éves egerészölyv például múlt héten került be hozzájuk: rángatózott, dülöngélt és hányt, ami súlyos idegrendszeri károsodásra utalt. A madarat B-vitaminnal és infúziós oldattal kezelik, egyelőre nem mehet a többiek közé. Vele együtt a Madárkórházban jelenleg 240 madarat ápolnak.

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nem csupán az ölyvek, a sasok is veszélyben vannak. Magyarországon az elmúlt egy évben több mint 50 réti, illetve parlagi sas pusztult el. A Hortobágyi Madárkórházban nyolc nagy testű ragadozót mentettek meg, majd engedtek vissza a természetbe. Szombaton öt egerészölyv nyerte vissza az egészségével együtt a szabadságát is,

A kórházban évente körülbelül 600 beteg vagy sérült madarat látnak el. Az oda bevitt madarak 80 százaléka később gyógyultan, a saját erejéből repül vissza a természetbe.

Forrás:

DehirEgerészölyveket mentettek meg a Hortobágyi Madárkórházban

Videó:

Dehir - Egerészölyveket mentettek meg a Hortobágyi Madárkórházban

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr445102099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása