Madárkórház Alapítvány

Madárkórház Alapítvány

Szabadon repülhet az áramütött Kerecsensólyom

2012. április 10. - Madárkórház

Húsvét hétfő alkalmával egy kerecsensólymot engedtünk szabadon.

2011 szeptember 2.án került hozzánk, áramütést szenvedett. Félő volt, hogy elveszíti megégett szárnyát, de idejében megkapta a mágneses kezelést. Gyógyulása után részt vett kisröpdénkben az elvadító programunkon, melynek keretében azt is megtanulta, hogy ne szálljon villanyoszlopra, ezáltal megelőzve hogy hasonló baleset érje.

Az elengedés előtt túlnőtt csőrét még meg kellett faragni, hogy kényelmesebben használhassa a szabad életben.

kerecsen_madrapark_KonyhasI_MG_2171.jpg

A kerecsensólyom tiszteletére a hetekben felújításra került a villanypásztorral ellátott villanyoszlop imitációnk is. Az újításoknak köszönhetően megakadályozza, hogy a madarak bármely pontjára is rászálljanak. 6500 volt feszültséget állítottunk be a számukra, mely még nem veszélyes az egészségükre, viszont elég kellemetlen érzés a számukra. Tapasztalatunk, hogy már egyszeri próbálkozás is elég a madaraknak, hogy ne akarjanak felülni többet a villanyoszlopra.

villanypásztor2..jpg

Villanypásztor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://madarpark.blog.hu/api/trackback/id/tr184381180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása